"Torontov uspeh i moja zasluga, bio sam žrtveno jagnje"

NBA 5. jun. 20192:50 > 2:52
Podeli:
Getty Image/Ronald Cortes

Američki košarkaš Demar Derozan kaže da ga je trejd iz Toronto Reptorsa u San Antonio Sparse mnogo zaboleo, ali da zdušno navija za kanadski tim u finalu NBA lige.

Derozan je prošlog leta poslat u Teksas u zamenu za Kavaija Lenarda (u trejd su bili uključeni i drugi igrači), a takav posao ispostavio se kao veoma uspešan za Reptorse, pošto ih je Lenard doveo do velikog finala NBA lige prvi put u istoriji.

Da nije bilo svih onih godina u kojima sam naporno radio i gurao ekipu napred, ništa od ovoga što sada igraju Reptorsi ne bi bilo moguće„, kazao je Derozan i dodao:

Ipak, zabolelo me je to što sam morao da odem iz Toronta. Tamo sam bio celu karijeru, igrao od svoje 19 godine. Borio sam se, žrtvovao za taj tim, i na kraju ispao žrtveno jagnje. Trejd je bio ono poslednje što sam očekivao„.

Uprkos tome, Derozan navija za Toronto u finalu protiv Golden Stejta.

Svim srcem sam uz svog najboljeg prijatelja (Kajl Lauri). Želim da uspe u onome što smo zajedno pokušavali godinama. Sad ima sjajnu priliku za to„, dodao je 29-godišnji Amerikanac.

Posle dve utakmice Reptorsa i Voriorsa rezultat je 1-1, a treći meč je na programu u noći između srede i četvrtka od tri sata po našem vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu.