Raspon ruku 254cm: Moj boravak na parketu menja igru

NBA 9. jun. 201916:35 > 16:42
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Seneglanski centar Tako Fol prijavio se za predstojeći NBA draft, a radeći treninge za brojne NBA ekipe imao je priliku da iskaže svoje nezapamćene fizičke predispozicije i izjavi da očekuje da ozbiljno utiče na igru u NBA.

Fol ima 23 godine, rođen je u Dakaru, Senegalu, a visok je 229 centimetara. Ima više od 140 kilograma, a naročito je impresivan njegov raspon ruku – po nekim merenjima čak 254 centimetra.

Povezano

U prethodnoj sezoni nastupao je za ekipu Univerziteta centralne Floride iz Orlanda, a očekuje se da će biti biran na NBA draftu, koji će biti održan 20. juna u bruklinskoj Barklejs areni.

Želim da pokažem NBA timovima da mogu da uradim mnogo toga – ja se krećem veoma dobro za nekoga ko je moje visine, a naročito mogu da utičem na igru u odbrani. Dobar sam bloker. Moje prisustvo u reketu menja način na koji protivnik igra“, rekao je Fol, koji je završio četiri godine na univerzitetu UFC, a u poslednjoj sezoni u proseku je beležio 11 poena, 7,7 skokova i 2,6 blokada po meču.

Fol je košarkom počeo da se bavi sa tek 16 godina, a jedan od trenera na početku karijere bio mu je i legendarni NBA centar i takođe Afrikanac – Hakim Olajdžuvon.