Barkli: Voriorsi su krivi za povredu KD, niko drugi!

NBA 12. jun. 20193:06 > 3:09
Podeli:
Claus Andersen/Getty Images

Košarkaš Golden Stejt Kevin Durent doživeo je tešku povredu Ahilove tetive u petoj utakmici finala NBA lige protiv Toronta, a Čarls Barkli smatra da za tu nezgodu odgovornost snose Voriorsi.

Durent je bio odsutan od pete utakmice polufinala Zapada sa Hjuston Rokitsima. Na parket se vratio u noći između ponedeljka i utorka u Kanadi i doživeo još goru povredu.

Povezano

Zato se postavilo pitanje da li je odluka da on zaigra u Torontu bila ispravna.

Ceo dan me ljudi pitaju da li treba nekoga kriviti za to. Da, naravno da treba! Jedini krivci su Voriorsi. Nije u redu to što su radili sve vreme otkako je KD bio odsutan. Stalno su se pojavljivali natpisi „Voriorsi su nezadovoljni što KD neće da rizikuje, to ih frustrira“, itd. Stavili su ga u nezgodnu poziciju i eto šta se dogodilo. Zaigrao je i povredio se! Samo je Golden Stejt kriv za to, niko više!„, kazao je Barkli i dodao:

Nije u redu dozvoliti igraču da igra ovakve mečeve. U pitanju je peti duel finala NBA lige, kad sve gori. KD je posle mesec dana odsustva izašao na parket u takvom meču. Videli ste rezultat svega. Nije fer stavljati nekoga u tu situaciju i to će vam reći svaka racionalna osoba„.

Svi detalji Durentove povrede biće utvrđeni posle magnetne rezonance, za sad se sumnja da je došlo do kidanja Ahilove tetive zbog čega bi sjajni košarkaš mogao da propusti i deo naredne sezone.

Toronto vodi u seriji velikog finala sa 3-2, a naredni meč igra se između četvrtka i petka od 3 časa iza ponoći u Ouklendu uz direktan prenos na Sport Klubu 1.