Ker: Znamo da će upirati prstom u nas…

NBA 13. jun. 201903:16
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Trener Golden Stejta Stiv Ker priznao je da ga je šokiralo to što je Kevinu Durentu napukla tetiva.

Durent se posle jednomesečne pauze uzrokovane povredom lista vratio na teren u petoj utakmici finalne serije NBA lige protiv Toronta. Ipak, posle svega 12 minuta igre doživeo je novu povredu – napukla mu je Ahilova tetiva zbog čega je u sredu i operisan.

„Svesni smo da će nas kriviti, da će biti upiranja prstima. To moramo i da prihvatimo. Na to se obavezujete kada prihvatate ulogu trenera, generalnog menadžera… Ono što je najvažnije je naša briga za Kevina. Naravno da se svi osećamo užasno zbog svega što se dogodilo“, kazao je Ker i dodao:

„Poslednjih mesec dana bio je posvećen oporavku u koji je bio uključen i njegov poslovnim partner, naš lekarski tim, ali i doktori izvan organizacije. Kevin je uradio sve što je trebalo i dobio je potvrdu da može da igra“.

Povezano

Ker je istakao da smatra da organizacija nije ugrozila Durenta poslavši ga na teren, uprkos tome što nije igrao zbog povrede lista iste noge.

„Najlakše je suditi kada se sve već dogodi. Kada smo sakupili informacije, najgore što je moglo da mu se dogodi je da ponovo povredi list. Na osnovu toga smo i radili. Kada je Kevinu dozvoljeno da igra, on se osećao dobro. Povreda Ahilove tetive je bila šok za sve. Ne znam šta bih još mogao da dodam na sve ovo, osim da ne bismo dozvolili Kevinu da igra da smo znali da će ishod da bude ovakav.“

Šesti meč finalne serije je na programu između četvrtka i petka u 3 časa iza ponoći uz direktan prenos na Sport Klubu 1.