Lejkersima nisu pomogli n Medžikovi saveti Kobiju

NBA 14. dec 201218:47
Podeli:

Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant zvao je legendarnog igrača „jezerdžija“ Medžika Džonsona kako bi se posavetovao u vezi sa lošim igrama tima.

Međutim, razgovor Kobija sa Medžikom nije pomogao Lejkersima, jer su poraženi 14. put u sezoni, šesti u poslednjih sedam mečeva. Bolji su bili sjajni Niksa u Njujorku sa 116:107.

„Razgovarali smo o stvarima kroz koje smo prošli, o sistematskim promenama koje je napravio nakon penzionisanja Karima (Abdul-Džabara), kako je prošao kroz tu promenu i kako je izašao na kraj sa tim“, rekao je Brajant uoči pripreme za utakmicu sa Niksima, dodavši da je “razgovor bio od velike pomoći”.

Međutim, Niksi su ostali neporaženi u Medison Skver Gardenu, a Lejkersi su nastavili seriju poraza. Abdul-Džabar je karijeru završio na kraju sezone 1988-1989 nakon poraza Lejkersa od Detroit Pirsonsa sa 4-0 u finalnoj seriji. Medžik je igrao još dve sezone pre nego što se i sam penzionisao, jer je saznao da ima HIV virus.

Lejkersi su poraženi u polufinalu konferencije 1990, a potom u finalu sledeće godine od Čikago Bulsa Majkla Džordana. Brajant nije istkao detalje razgovora sa Medžikom koji je nekoliko dana pre toga kritikovao imenovanje Majka D’Entonija za trenera, istakavši da to njemu “nema smisla.

“Saveti koje dobijem od Medžika, Majka i ostalih momaka su uvek sveti. To je kao da se popenjete na vrg planine i razgovarate sa Budom, znate šta mislim. To su privilegovane informacije”, rekao je Brajant. 

Author: AK