“Telefon je samo zvonio, svi su hteli da uzmu Bitadzea“

NBA 23. jun. 201914:15 > 14:17
Podeli:
Sarah Stier/Getty Images

Predsednik košarkaških operacija Indijana Pejsersa Kevin Pričard kaže da su u organizaciji svi zadovoljni time što su sa 18. pozicije na draftu birali centra Mega Bemaksa Gogu Bitadzea.

“Znate li kako znamo da je pik dobar? Telefoni su počeli da nam zvone čim smo ga odabrali, nikada ih nisam tako čuo. Neki timovi su žarko želeli da ga dovedu, nikada nisam video tako nešto, neki od mojih bivših timova. Hajde samo da kažemo da su tri-četiri ekipe bile agresivne u tome da ga dovedu“, rekao je Pričard misleći verovatno na San Antonio i na Portland.

Kako navode i Pričard i trener Nejt Mekmilan, o Bitadzeu nisu mnogo razmišljali iz jednostavnog razloga – mislili su da će ga neko ranije odabrati.

“Vrlo retko dođemo do situacije da su svi saglasni – i skauti i konsultanti i Leri Berd i Doni Volš. Bila je ovo najlakša odluka koju sam ikada doneo na draftu“, dodao je Pričard.

Majls Tarner i Domantas Sabonis igraju na pozicijama četvorke i petice, a Bitadze po potrebi može da menja i jednog i drugog.

Povezano

“Nema sumnje da njih trojica mogu da budu u istom timu. Nećemo ga sigurno slati negde drugo, želim Gogu u drresu Pejsersa“.

Na isto pitanje Mekmilan je dao malo drugačiji odgovor:

“Mislio sam o tome cele večeri i razmišljaću celog leta o tome kako da ih uklopim“.

Gruzijac ima 19 godina, visok je 212 cm, a prošle sezone igrao je i Evroligu u dresu Budućnosti.