Kari spreman za nove izazove sa novim Voriorsima

NBA 13. jul 201917:14 > 17:28
Ezra Shaw/Getty Images

Golden Stejt Voriorsi su izgubili u finalu NBA lige, a posle tog poraza ih je napustio Kevin Durent. Pred ovom ekipom je teška sezona, ali Stef Kari kaže da jedva čeka taj izazov.

U izostanku Kevina Durenta i Kleja Tompsona koji je povređen, Stef Kari će ostati predvodnik Voriorsa koji takođe imaju i selidbu iz Ouklanda u San Francisko. Pred ovom ekipom je nova era i biće težak zadatak da se počne nova dinastija. Prethodna je pet puta bila u finalu, tri puta je osvojila NBA titulu, a Kevin Durent je bio deo tima poslednje tri sezone. 

Tri godine su bile posebne sa Kevinom Durentom. Bili smo u tri uzastopna finala. Osvojili smo dva i mnogo toga smo ostvarili kao grupa. Svi pričaju o talentu koji je imao ovaj tim, ali to ne garantuje da će na terenu sve izgledati dobro. Moraš sve deliće da složiš da bi bio uspešan“, rekao je Stef Kari  tokom jednog golf turnira za poznate. 

On je dodao i da će prilagođavanje Dianđela Rasela koji je došao iz Bruklina biti jednostavno.

Hemija će se brzo razviti. Imaćemo dosta predloga kako treba da igramo sledeće godine. Moraćemo da hrabrimo jedni druge i da skupljamo samopouzdanje. Kada se Klej Tompson vrati ubacićemo ga u sistem i biće zabavno. Uzbuđen sam iskreno. Pet godina u finalu, tri titule, ima dosta toga na šta treba da budemo ponosni. Svi žele novi izazov kako bi se vratili na taj nivo“.

Inače osim Durenta, Voriorsi naredne godine neće imati ni Šona Livingstona, Demarkusa Kazinsa i Andrea Iguadalu. 

Ako pričamo o Andreu i Šonu, to su momci koji rade sve kako treba. Profesionalci su lideri su i njihovo prisustvo se oseća kada uđu u prostoriju. Biće zabavno gledati ih u drugim timovima. Ali pogledajte stvari koje smo postigli i njih ćemo se sećati čitavog života“, dodao je Kari.