"Harden i Rasel? Videli ste ih u reprezentaciji"

NBA 18. jul. 20194:23 > 4:35
Podeli:
Harry How/Getty Images

Dolazak Rasela Vestbruka u Hjuston Roketse mnogima je tema za razmišljanje jer nisu sigurni kako će on funkcionisati u duetu sa Džejmsom Hardenom sa kojim je igrao već u Oklahomi. Ipak trener teksaške ekipe Majk Dantoni nema nikakve sumnje da će Hjuston sledeće sezone igrati dobro.

Moguće je da će naredne godine Roketsima biti potrebno nekoliko lopti jer će u startnoj postavi imati i Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena. Obojica moraju da imaju loptu u rukama i obojica su prethodnih nekoliko sezona bili prve zvezde svojih franšiza, a sada će morati da funckionišu zajedno. Trener Majk Dantoni ne veruje da će tu biti problema.

Ne menjamo mnogo. Malo ćemo nešto zaokrenuti, ali reći da moramo sve da promenimo jer drugačije ne može da se pobedi to je glupost“, kazao je trener Roketsa Majk Dantoni u podkastu kod Adrijana Vojnarovskog. 

Povezano

 „Funkcionisaće oni. Da ponekad mi igramo previše jedan na jedan, ima previše izolacije i nemamo toliko protoka lopte. Sa druge strane mogu ja da kažem da timovi nekad previše dele loptu. Uvek pokušvaš da nađeš balans i to je najbolje za igrače. Gledaću snimke i probaću da nađem pravi odnos između njih dvojice, kako su igrali u Oklahomi i kako su igrali zajendo na Olimpijskim igrama. Uzbudljivo je jer imaš veliki talenat pred sobom i to ti daje dobru priliku da pobeđuješ. Moj posao će biti da iskoristim njihove talente do maksimuma. Videli ste u američkoj reprezentaciji, staviš sve te zvezde zajedno i oni funkcionišu, nema veze. Što više talenta imaš bolje je. Trenutno mislim da će ovaj duo, sa ostalim igračima funkcionisati“, rekao je trener italijanskog porekla.