Kemba: Sa Kajrijem nije išlo, nadam se da sa mnom hoće

NBA 18. jul 201918:06 > 18:07
Podeli:
Tim Bradbury/Getty Images

Novi plejmejker Bostona Kemba Voker kaže da želi da pobeđuje u kontinuitetu i da je zato odabrao da pređe u Seltikse.

Prvih osam sezona profesionalne karijere Voker je proveo u Šarlotu, dvaput je dogurao do plej-ofa i oba puta ispao u prvoj rundi.

“Tokom moje karijere nije bilo konstantnog pobeđivanja. Ne kažem da će se to dogoditi ovde jer to ne znam, ne mogu da predvidim budućnost, ali ja želim da pobeđujem i da budem deo tima koji svake večeri igra na vrhunskom nivou. Gledao sam Boston prethodnih godina i oni to rade, u plej-ofu su uvek i želim da budem deo toga“, rekao je 29-godišnji Voker.

On će zameniti Irvinga koji će karijeru nastaviti u Netsima.

“Normalno je da će nas upoređivati. Prošla sezona nije baš bila sjajna, a u ovoj organizaciji su očekivanja uvek velika. Sada ja dolazim na Kajrijevo mesto i znam da ćete me pitati o njemu. Nije išlo sa Kajrijem, to se dešava u ovoj ligi – svi znamo koliko je on sjajan igrač, ali nije im išlo i nadam se da sa mnom hoće“.

Voker je siguran da će se dobro uklopiti sa Džejsonom Tejtumom, Džejlenom Braunom i ostalima.

“Mislim da su moje veštine komplementarne sa tim momcima, volim da idem na prodor, a to privlači pažnju protivnika na mene i otvoriće im prilike. Želim da budem dobar saigrač, da im pomognem da napreduju, radujem se toj prilici“, zaključio je Voker.

Prošle sezone Kemba je za Šarlot prosečno beležio 25,6 poena, 4,4 skoka i 5,9 asistencija.