Harden se slikao sa Lukom, odbio brijanje, pričao o CP3

NBA 21. jul 201910:39 > 10:44
Podeli:
Bob Levey/Getty Images

Bek Hjuston Rokitsa Džejms Harden nalazi se u fokusu medija prethodnih dana zbog odluke da ne igra za reprezentaciju SAD na predstojećem Mundobasketu u Kini, a prisustvovao je meču Real Madrida i Bajerna u Hjustonu. Tom prilikom je govorio o svom odnosu sa doskorašnjim saigračem Krisom Polom.

Harden je otkazao selektoru SAD Gregu Popoviću jer želi da se što bolje spremi za sledeću NBA sezonu u kojoj će mu saigrač opet biti plejmejker Rasel Vestbruk.

Mnogi su prenosili informacije prema kojima je za Polov odlazak iz Hjustona zaslužan Harden zbog njihovog lošeg međusobnog odnosa. Ipak, Harden je to nedvosmisleno odbio:

Sve te negativne stvari koje su se pojavile u medijima su netačne. Kris je bio fantastičan prema meni u prethodne dve godine, on je prava ‚zver‘“, rekao je Džejms Harden.

MVP NBA iz 2018. godine napravio je fotografije za uspomenu sa Lukom Modrićem i Marselom u Realovoj svlačionici, a na pitanje o tome da li bi želeo da se obrije, lako je dao negativan odgovor.

Najboljem strelcu iz prethodne NBA sezone na prisustvu na utakmici zahvalila se i ekipa Bajerna.

Harden je nagovestio i neke promene u igri u narednoj sezoni, a posebno je apostrofirao novi potez na kojem radi, koji će neke sudije možda „greškom okarakterisati kao grešku u koracima.