Pau: Evropa ni u jednom trenutku nije bila opcija

NBA 30. jul. 20190:12 > 0:14
Podeli:
Rob Carr, Getty Images Sport

Legenda NBA i međunarodne košarke Pau Gasol istakao je u razgovoru za špansku Marku da ni u jednom trenutku nije razmatrao povratak u Evropu, iako su se u brojnim medijima pojavli natpisi da je blizu povratka u matičnu Barselonu.

Ipak, dvostruki NBA prvak je istakao da nije bio zainteresovan za tako nešto.

Zaista nisam uzimao u obzir povratak u Evropu. Moja ideja je bila da ostanem u NBA. Kada sam pogledao sve opcije koje su mi se u NBA nudile, bilo mi je jasno daje Portland najbolji izbor za mene. Ako bih se kojim slučajem vraćao u Evropu, to bi onda svakako bila Barselona“, rekao je Pau Gasol.

Barselonu su ipak tokom leta pojačala druga dvojica španskih reprezentativaca sa zavidnim NBA iskustvom – Nikola Mirotić i Aleks Abrines.

Gasol je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor sa Portland Trejl Blejzersima. Tim iz Oregona biće njegov sedmi klub u karijeri, pošto je pre nastupao za Barselonu, Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio i Milvoki.

U prebogatoj karijeri 39-godišnji Gasol je bio NBA prvak dvaput, NBA Ol-star šest puta, dvaput je bio član drugog najboljeg tima NBA, a dvaput trećeg, a sa reprezentacijom Španije osvojio je frapantnih 11 medalja na velikim takmičenjima.

Gasol neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini kao reprezentativac Španije.