Klej: Nemaju pojma oni koji otpisuju GSW, igraću do 40.

NBA 2. avg. 20199:52
Podeli:
Getty Images/ Lachlan Cunningham

Bek Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson kaže da su preuranjeni zaključci onih koji tvrde da je gotova dinastija Ratnika.

Kevin Durent jeste otišao, Tompson će propustiti već deo sezone zbog povrede ukrštenog ligamenta kolena, ali sjajni šuter ne predaje se tako lako.

“Mislim da je pomalo preuranjeno to tvrditi, da nema više dinastije. I dalje imamo dvostrukog MVP igrača Stefa Karija, defanzivnog igrača godine Drejmonda Grina, a neverovatan dar jeste i dolazak D‘Anđela Rasela, on će izrasti u superzvezdu u ligi. Njegov dolazak je saigračima i meni bio kao dah svežeg vazduha“, kaže Tompson i dodaje:

Povezano

“Teško nam je što smo izgubili veteransko prisustvo Iguadale i Livingstona, oni su bili ključni u razvoju tima prethodnih godina, ali biće važno kada nam se vrati Kevon Luni, bio je značajan na putu do finala. Takođe, Vili Koli-Stajn je dobro pojačanje, igra ‘iznad obruča‘ i dobro trči, što će biti značajno za nas“.

Zbog svega toga 29-godišnjak kaže da će Voriorsi i te kako biti konkurentni.

“Mislim da nemaju pojma oni koji kažu da je dinastija gotova jer ću se ja vratiti na 100%, biću još bolji, atletičniji. Ne bi bilo pametno otpisati Voriorse, to je sve što govorim ljudima, pogotovo sa hemijom koju i dalje imamo, i sa bazom koja je tu“.

Tompson kaže da ne želi da žuri sa oporavkom kako bi mogao još dugo da igra.

“Da, hoću da igram do 38-39-40. godine, to je moj plan, pogotovo zbog šuta koji imam. Voleo bih da zaigram ove sezone, ali ne znam kada će se to desiti“.

Klej je potpisao novi petogodišnji ugovor vredan 190 miliona dolara.

“Voriorsi su pokazali vernost i poštovanje prema meni tom ponudom. Odmah sam je prihvatio, zbog istorije i svega što se dešavalo ovde bilo bi mi teško da odem. Imam i osećaj nekog nedovršenog posla, bili smo blizu u finalu, ali to je bol u sportu, to me i motiviše“, zaključio je Tompson.