GM Voriorsa: Zašto smo želeli Dianđela kod nas?

NBA 18. avg. 201917:59 > 18:01
Podeli:
Elsa/Getty Images

Generalni menadžer Golden Stejt Voriorsa Bob Majers našao se u nezavidnoj situaciji po završetku sezone 2019/2020. kada je saznao da će klub napustiti Kevin Durent, a pošto je postalo jasno da će dobar deo sezone zbog povrede kolena propusiti i Klej Tompson.

Ipak, „Ratnici“ su potpisali maksimalni ugovor sa Dianđelom Raselom. Voriorsi su spretno reagovali kada ih je Durent obavestio da se neće vraćati u „Orakl arenu.“

Povezano

U tom trenutku moj posao postao je priprema usled Durentovog odlaska. Nisam smesta ‚bacio oko‘ na Rasela. Razgovarao sam sa svojim saradnicima, pitao sam ih za razmišljanja o tome koja je opcija najbolja. Pogledali smo svoje resusrse i shvatili da je Rasel daleko najbolja alternativa. Cilj nam je svakako bio talentovan i mlad igrač, a oni se obično nabavljaju bilo putem drafta ili putem trejda. Mi smo videi priliku i i brzo reagovali“, rekao je Bob Majers.

Morali smo da nađemo novog igrača Ol-star kalibra ili da ostanemo inertni i ne poboljšamo se – jasno je da mo želeli sjajnog igrača koji ima 23 godine“, zaključio je prvi čovek Voriorsa i jedan od tvoraca jednog od najboljih NBA timova 21. veka.

Majers ima 44 godine, bio je solidan NCAA košarkaš, a na čelu Voriorsa nalazi se od 2011. godine – titulu je osvajao sa Golden Stejtom 2015, 2017. i 2018. godine, a ekipa je igrala pet uzastopnih finala.