Šekil O'Nil kažnjen zbog "dugog jezika"

NBA 27. dec 201023:20
Podeli:

NBA liga kaznila je Šekila O’Nila sa 35 hiljada dolara zbog javnog kritikovanja sudija posle poraza Boston Seltiksa od Orlando Medžika 86:78 za katolički Božić.Veteran Seltiksa je posle samo 13 minuta na parketu morao da napusti teren zbog ličnih grešaka, a nije izdržao da ponovo komentariše zvaničnike.

“Pretpostavljam da su navijači došli da vide broj 26“, rekao je O’Nil aludirajući na sudiju sa brojem 26 Boba Dilejnija.

“Navijači su dali svoj novac da bi videli broj 26 kako ’igra’. Da sam ja navijač, ja bih poludeo. Daš svoj novac za dobra sedišta, a imaš dva najbolja igrača u NBA ligi koja sede na klupi, van igre. To se dešava kada imate ludake opsednute kontrolom“, komentarisao je O’Nil.

Centar Orlanda Dvajt Hauard je igrao 33 minute pre nego što je zbog šest faulova, uključujući i tehničku grešku, morao da napusti parket.

“To su samo dva dobra momka koja igraju snažno. Samo bih voleo da smo imali šansu da igramo“, rekao je Šek.

O’Nil je postigao samo dva poena pre nego što je završio meč u četvrtom periodu. 13 minuta koje je odigrao bila je njegova najmanja minutaža u bilo kojem od 63 meča u karijeri koja je morao da završi pre vremena zbog faulova.

Author: AK