Peđa: Zbog Divca smo počeli da verujemo da možemo u NBA

NBA 6. sep 201919:01 > 19:05
Podeli:
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Vlade Divac treba da bude primljen u Kuću slavnih, a njegov saigrač iz Sakramenta i reprezentacije Jugoslavije i sada saradnik u Kingsima Predrag Stojaković je imao veoma lepe reči za ovog legendarnog košarkaša.

Vlade Divac i Predrag Stojaković su postali članovi Sakramenta u istoj godini. Oni su 1998. obukli dres Kingsa, a tu ekipu iz Kalifornije nisu uspeli da uvedu u veliko NBA finale. Ipak zbog njih dvojice srpska publika je gledala NBA mečeve kao nikada ranije. Stojaković je u intervjuu za Atletik odao priznanje Divcu za ono što je uradio u popularizovanju košarke širom sveta. 

Njegov uticaj na košarku je bio mnogo veći nego samo u granicama NBa. Od početka, je igrao za reprezentaciju u FIBA takmičenjima. Njegova sposobnost da utiče na timove je uvek bila nešto posebno. Takođe i njegova sposobnost da predvodi grupe kao i rad van terena su bili sjajni“, kazao je Predrag Stojaković

On je takođe rekao i da mu je Divac mnogo pomogao u adaptaciji na NBA. 

Najvažnija stvar je ta što nam je dozvolio da možemo da verujemo da postoji mogućnost da jednog dana zaigramo u NBA. Košarka tada nije bila globalna igra. On je bio deo grupe koja je pomogla da se NBA globalizuje“.