Klej o junačkim bacanjima sa pokidanim ligamentom

NBA 11. sep 201920:49 > 20:51
Lachlan Cunningham, Getty Images Sport

Bek Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson pokidao je prednji ukršteni ligament kolena u meču finalne serije NBA protiv Toronto Reptorsa, ali je povređen ostao na terenu i pogodio oba slobodna bacanja pre nego što je otišao u svlačionicu.

Tompson je pokušao da zakuca na nešto više od dva minuta do kraja treće četvrtine, ali se tom prilikom povredio i nije želeo da prepusti nekom od saigrača da šutira sa linije slobodnih bacanja.

Povezano

Kada sam izašao sa terena koleno me nije toliko bolelo. Čak sam i skakao i trčao u hodniku, ali kada sam izašao i kada više nisam osećao energiju, adrenalin je počeo da nestaje. Nisam mogao da osetim loptu, nisam čuo publiku, nisam video svoje saigrače“, rekao je Klej Tompson, koji je na tom meču ubacio 30 poena za 32 minuta.

Tek sam kasnije shvatio da sam pogodivši ta bacanja učinio nešto bitno, i zaista najiskrenije mogu da kažem da sam izašao na teren i trudio se najviše što sam mogao. Ponekad u sportu jednostavno ne možete da učinite dovoljno“, rekao je sjajni šuter.

Golden Stejt Voriorsi izbubili su meč i finalnu seriju NBA od Toronto Reptorsa i na taj način nisu uspeli da budu prva ekipa od Lejkersa 2000-2002. godine koji su osvojili tri titule zaredom.

Očekuje se da će Tompson biti spreman da se vrati na parket krajem predstojeće sezone, a „Ratnici“ iz Ouklenda veruju da će se jedan od najboljih šutera svih vremena vratiti u sjajnoj formi i ponudili su mu petogodišnji ugovor vredan 190 miliona dolara.