Veteran sa 28 godina: Moram da više pričam na terenu

NBA 2. okt. 201919:48
Podeli:
Gene Sweeney Jr./Getty Images

Najkorisniji igrač Mundobasketa u Kini Riki Rubio govorio je za medije o predstojećoj NBA sezonu, u kojoj će debitovati za Finiks Sanse i istakao da posle uspešnog leta sa reprezentacijom ima odlično samopouzdanje pred novu sezonu.

Rubio dolazi u mladi tim Sansa, kojem će značiti prisustvo tako iskusnog igrača.

Obično se trudim da ličnim primerom predvodim saigrače i da ih motivišem. Ipak, čini mi se da ću u Finiksu morati da budem malo glasniji. Mnogo je mladih igrača košarkaša, a iskustvo koje imam ukazuje kada je najbolje da govorim, a kada ne. Na terenu ću da pokazujem igračima šta da rade, ali ću morati i mnogo da pričam dok budem igrao“, izjavio je Riki Rubio.

Povezano

Znam šta mogu da donesem timu. Radio sam to čitavog života, ali svakom timu treba nešto drugo“, zaključio je španski organizator igre.

Rubio je profesionalnu karijeru počeo veoma mlad – sa 14 godina debitovao je za Huventud u ACB ligi, dok je sa 16 godina zaigrao u Evroligi. Potom je igrao za Barselonu i Minesota Timbervulvse, za koje je nastupao do 2017. godine i prelaska u Jutu Džez.

Rubio sada ima 28 godina, a sa timom iz Arizone potpisao je ugovor na tri godine, tokom kojih će zaraditi 51 milion dolara.

Najbolja sezona u karijeri bila mu je pretposlednja – igrajući za Džezere postizao je u proseku 13 poena uz 5,3 asistencije i 4,6 skokova. Sa Španijom je osvojio sedam medalja na velikim takmičenjima.

Finiks je u prehodnoj sezoni imao 19 pobeda, a Igora Kokoškova je između dve sezone na mestu trenera zamenio Monti Vilijams.