Nova operacija šake za Stefa, "kontrola" u februaru

NBA 7. dec 20198:55 > 8:58
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari ići će na drugu operaciju leve šake zbog frakture koju je imao, a ona bi trebalo da bude rutinski zahvat, prenosi američki novinar Šems Čaranija.

Kari je već jednom operisan, a drugi zahvat trebalo bi iz šake da izvadi „šrafove“ koji su pomagali srastanje, navodi američki „Atletik.“

Povezano

Kao što je i ranije najavljeno, dvostruki MVP i trostruki šampion NBA trebalo bi da bude ponovo ispitan u februaru, kada će se odlučiti da li će nastaviti sa igrom. Mnogi smatraju da tim iz Kalifornije uopšte neće aktivirati svoju zvezdu do kraja sezone jer ne žele da rizikuju, ali i zbog toga što će se truditi da lošim plasmanom obezbede sebi što je moguće viši pik na draftu 2020. godine.

Prema mišljenju mnogih najbolji šuter u istoriji košarke slomio je kost šake 31. oktobra u meču Voriorsa sa Sansima posle jednog duela u kojem mu je na levu ruku pao centar tima iz Arizone Eron Bejns. Ubrzo nakon toga Kari je imao i prvi zahvat.

Pogledajte trenutak u kojem se povredio organizator igre „Ratnika“:

Od početka sezone za Voriorse ne igra ni drugi „Spleš bradr“ Klej Tompson, koji se oporavlja od operacije prednjeg ukrštenog ligamenta kolena.