Lav i Blejzersi – postoji međusobno interesovanje

NBA 11. dec 20190:35 > 0:38
Podeli:
Elsa, Getty Images

Portland Trejl Blejzersi nisu imali sreće sa povredama visokih igrača krajem prošle i početkom tekuće sezone, a američki mediji prenose informacije prema kojima je košarkaš Klivlend Kavalirsa Kevin Lav rad da se preseli u Oregon u kojem je išao u srednju školu i pojača Blejzerse.

Informaciju je preneo američki „Ringer“, a Lav je rekao da bi najviše voleo da igra za Blejzerse.

Povezano

Ranije se pojavila informacija prema kojoj je franšiza iz Ohaja spremna da trejduje Lava za dobar paket pikova i mladih igrača, ali veliki problem predstavlja ugovor prema kojem 31-godišnji krilni centar ima garantovanih 120 miliona dolara do 2023. godine.

Ostaje da se vidi kako bi se Lav uklopio u seleri kep Blejzersa, koji već mnogo novca izdvajaju na ugovore Demijana Lilarda, Si-Džeja Mekoluma i Hasana Vajtsajda, a veliki ugovor ima i Kent Bejzmor.

Postoji mogućnost prema kojoj bi Portland mogao da sastavi paket oko ističućih ugovora Bejzmora i Vajtsajda, pa mi na leto Kavis imali oko 45 miliona slobodnoh prostora na „kepu“, ali je to i dalje u domenu spekulacija.

Portlandovi visoki igrači pogođeni su povredama u tekućoj sezoni jer ne mogu da računaju na Jusufa Nurkića i Zeka Kolinsa, a nedavno se povredio i Rodni Hud, koji je dosta minuta provodio na poziciji tri.

Lav je pet puta bio Ol-star, dvaput je bio u drugoj najboljoj petorci lige, a 2011. godine dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Najveći uspeh u karijeri ostvario je 2016. godine kada je bio prvak NBA sa Kavalirsima. Sa reprezentacijom SAD 2010. godine bio je svetski, a 2012. godine olimpijski prvak.