Embid: Možda su Čak i Šek u pravu kada me kritikuju

NBA 13. dec. 20191:55 > 1:58
Podeli:
Mitchell Leff/Getty Images

Šakil O'Nil i Čarls Barkli su nedavno kritikovali centra Filadelfije Džoela Embida rekavši da nije dovoljno agresivan, ako i da postoji razlog što se o njemu ne priča kao o potencijalnom MVP NBA lige.

On je jedan od najboljih igrača u ligi i jedan od najtežih za čuvanje. Ali ne govorimo o njemu kao što govorimo o Luki Dončiću, Janisu Adetokunbu, Entoniju Dejvisu i Lebronu Džejmsu. Nikada ne govorimo o njemu„, rekao je u emisji TNT Čarls Barkli, na šta se nadovezao Šek.

Govorimo mu da može da bude veliki, ali da ne igra dovoljno čvrsto. Nisu dovoljna 22 poena kako bi ištao na sledeći nivo. Da li želiš da budeš veliki ili da budeš dobar? Ako želiš da budeš dobar onda je 22 u redu i nastavi tako. Ako želiš da budeš veliki daj mi 28, daj mi 30 poena. Gledaj Janisa, on želi da bude veliki„, dodao je Šakil O’Nil.

Embid ove sezone prosečno beleži 22 poena po meču uz 12,4 skoka, ali je problem što mu je šut iz igre najslabiji u karijeri. On pogađa tek oko 45 odsto šuteva iz igre.

Možda su u pravu. Možda. Ja ne mislim da su u pravu, mislim da treba da budem agresivnijii da gledam da postavim sebe i da dominiram. Mislim da gledajući celu sezonu to nisam uradio, i može da se vidi da je to uticalo na moju efikasnost. Trebalo bi valjda da se ponovo zabavljam i da dominiram. Shvatam šta govore i u pravu su. Moram da promenim nešto„, rekao je Džoel Embid.

Embid je inače u duelu sa Nikolom Jokićem ranije imao 22 poena, a baš su zbog tog meča Barkli i O’Nil kritikovali Džoela.