NBA: Turnir usred sezone, milion dolara po igraču?

NBA 21. dec 201911:03 > 11:06
Rich Fury/Getty Images

Predlog NBA lige za turnir usred sezone uključivao bi nagradu od milion dolara po svakom igraču u pobedničkom timu, kao i milion i po za stručni štab, tako se kaže u dokumentu dostavljenom timovima.

Taj turnir igrao bi se u novembru i decembru – počelo bi sa osam utakmica rivala unutara iste divizije (ti mečevi računali bi se i u skor u regularnoj sezoni), a pobednici šest divizija, plus još dve ekipe sa najboljim skorom, prošli bi u četvrtfinale, a polufinale i finale igrali bi se na neutralnom terenu, u Las Vegasu npr.

Povezano

NBA takođe pokušava dodatno da ohrabri timove za tu ideju, recimo da pobednički tim dobije dodatnog pika na draftu.

Taj turnir jedan je od potencijalnih promena koje predlaže komesar Adam Silver za sezonu 2021/2022, ili za neku od sledećih, kako bi se stvorilo veće interesovanje za regularnu sezonu.

Osim toga, predlozi su da se igra 78 utakmica u regularnoj sezoni, mada bi jedan tim mogao da igra i 83. Zatim da postoji “plej-in“ za ulazak u plej-of koji bi igrali timovi od 7. do 10. pozicije u konferencijama, kao i da se nosioci u plej-ofu promene tako da četiri ekipe sa najboljim skorom budu prva četiri nosioca nezavisno od konferencije.