Tre: Teško je reći ko je više dobio u trejdu pikova

NBA 16. jan. 202015:45 > 15:47
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Dalas i Atlanta su trejdovali svoje pozicije na draftu 2018. godine pa se desilo da su Meveriksi pokupili Luku Dončića, a Hoksi Trea Janga. Skoro dve godine kasnije deluje da je Dalas bolje prošao.

Ipak takvu konstataciju ne želi toliko olako da da Tre Jang. Košarkaš koji je često u žiži zbog svojih izjava da nije toliko lošiji igrač od Luke Dončića koji je sada i kandidat za MVP, a takođe će gotovo izvesno u svojoj drugoj godini igrati Ol-star meč.

Povezano

 „On je u timu koji ima više veterana i gleda sada više da pobeđuje. Mi smo tim koji takođe želi da pobeđuje odmah ali smo više fokusirani na razvoj i među najmlađima smo u ligi. To su dve potpuno različite situacije, pa je teško sada reći ko je dobio a ko je izgubio. Ne obraćam pažnju na to. Možda na kraju puta i na kraju naših karijera to može da bude tema rasprave, ali sada ne„, rekao je bek Atlante Tre Jang.

On u svojoj drugoj sezoni prosečno beleži 29 poena po utakmici uz 8,5 asistencija, a Luka Dončić na drugoj strani po meču ostvaruje tripl-dabl. Prosečno daje 28,8 poena a ima i 9,8 skokova i 9 asistencija.