Grin: "Samo se gleda napad, to je loše za NBA"

NBA 26. jan. 202015:41 > 15:46
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin poznat je po tome da ne preza od kontroverznih izjava, a nedavno je dao i svoj sud o tome o promenama koje su poslednjih godina neku drugačiju NBA.

NBA beleži pad gledanosti na TV u proteklom periodu, a Grin ima odgovor zbog čega se to dešava.

Nije bitno koje je moje mišljenje o tome u kojem smeru se liga kreće. Ako bi bilo po mojim kriterijumima, čitava liga bi bila drugačija. Sr**a koja su danas bitna u NBA, meni nisu ni najmanje važna“, izjavio je Drejmond Grin.

Povezano

NBA se trenutno igra mnogo bržim tempom nego ranije, a jedna od posledica toga je i činjenica da trenutno najbolji tim lige, Milvoki Baksi, imaju u proseku 118,1 poen po utakmici. Poređenja radi, legendarni Čikago Bulsi iz sezone 1996/1997. imali su 103,1 poen u proseku po meču. Grin veruje da je to proizvod promene pravila.

Danas svi govore o tome kako igraču koji napada treba da se olakša. To je bukvalno najvažnija stvar u ligi. Zbog toga je gledanost verovatno loša“, dodao je igrač koji je celu dosadašnju NBA karijeru proveo kao član Golden Stejta.

Grin ima 29 godina, u NBA je od 2012. godine, a bio je jedan od ključnih igrača Golden Stejt Voriorsa u osvajanju tri titule šampiona. Proglašen je za najboljeg defanzivca NBA 2017. godine.