Ajzea Tomas dolazi u šesti klub za dve i po godine

NBA 6. feb. 202023:43
Podeli:
Gregory Shamus, Getty Images Sport

Rok za trejdove u NBA bliži se kraju i sve su zanimljiviji i intenzivni prelasci. Jedan od onih koji su se specijalizovali za promenu sredine je Ajzea Tomas.

Tomas se vratio u grad Anđela posle godinu i po dana. On je u trejdu tri tima u kojem su učestvovali Vizardsi, Niksi i Klipersi, iz Vašingtona završio u Los Anđelesu, u kojem je nosio dres Lejkersa tokom šest meseci 2018. a sada bi mogao dres Klipersa. Mogao, jer već kruže informacije da Klipersi nameravaju da ga otpuste. Pored njega Klipersi dobijaju Markusa Morisa, Džerom Robinson dolazi u Vašington, dok Mo Harkles i pik prve runde predstojećeg drafta ide Niksima. Inače, ovo će Tomasu biti ukupno osmi klub u NBA ligi, a šesti u prethodne dve i po godine. Leto 2017. dočekao je u Boston Seltiksima, a onda je redom išao u Klivlend, Lejkerse, Denver, Vašington i sada u Kliperse.

Šabaz Nejpijer je imao veoma kratku karijeru u Denveru. Ni 24 časa od trejda u Kolorado nije prošlo, a već je trejdovan u Vašington dok je kod Nikole Jokića došao Džordan Mekre. Ipak, vest dana je trejd Andre Dramonda u Klivlend Kavalirse.