Kavalirsi završavaju saradnju sa Bilajnom

NBA 19. feb. 20202:55 > 2:58
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Trener Džon Bilajn koji je minulog leta preuzeo Klivlend Kavalirse će gotovo izvesno napustiti tu ekipu prenose američki novinari.

Još tokom Ol-star vikenda novinari su izveštavali da Džon Bilajn neće više predvoditi ekipu Klivlendove franšize posle pauze. Uprava Kavalirsa i Bilajn su još tada ugovarali uslove prekida saradnje, a sve bi trebalo da se završi u sredu.

Bilajn je minulog leta potpisao ugovor na četiri godine po kom dobija do četiri i po miliona dolara po sezoni. Kada do prekida saradnje dođe ekipu će do kraja sezone predvoditi Džonov asistent Džej Bi Bikerstaf.

Inače Bilajn je u maju 2019. godine pristao na saradnju sa Klivlendom posle 12 sezona provedenih na klupi Univerzizeta Mičigen, sa kojim aje dva puta bio u finalu NCAA šampionata. Sa Kavsima je ostvario svega 14 pobeda iz 54 meča, a igračima se navodno ne dopada njegov stil vođenja ekipe.

Ovom 67-godišnjem stručnjaku je Klivlend bio prva NBA ekipa koju je vodio, a on je od 1975. bio trener na mnogim koledžima. Osim Mičigena radio je između ostalog na Zapadnoj Virdžiniji i Ričmondu.