Kobijeva udovica tužila kompaniju i traži milione

NBA 24. feb. 202020:55 > 21:03
Podeli:
Harry How/Getty Images

Vanesa Brajant, supruga legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, podnela je tužbu protiv kompanije u čijem vlasništvu je bio helikopter smrti i traži odštetu između ostalog i zbog patnje koju su Kobi i njihova ćerkica Đina doživeli pre pada letelice.

Magazin TMZ koji je prvi objavio vest o tragičnoj pogibiji čuvenog NBA igrača, sad piše da je Kobijeva supruga Vanesa tužila kompaniju koja je bila vlasnik helikoptera koji se srušio, usmrtivši Kobija, Điđi i još sedam ljudi.

Povezano

U tužbi se tvrdi da letilica te kompanije po pravilima leta nije smela da poleti tog kobnog 26. januara, jer je magla bila izuzetno niska i pilot se nalazio u zaslepljujućim uslovima pre nesreće.

U tužbi se takođe kaže da je pilot vozio 180 milja na sat u trenucima pre nego što se srušio u mestu Kalabasas u Kaliforniji.

Pilotu se na teret stavlja da nije ispravno procenio vreme i uslove pre poletanja, niti je uspeo da održi kontrolu nad helikopterom i izbegne „prirodne prepreke“ tokom leta.

Tužbom se takođe traži odšteta za emocionalnu traumu koju su Kobi i Điđi pretrpeli dok se pilot borio da izađe iz kritične situacije pre udesa.

U tužbi se između ostalog kaže i da je pilot Džorž Zobajan ranije bio sankcionisan zbog letenja u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da sam helikopter nije bio siguran. Ne piše zbog čega je bio nesiguran, pa se pretpostavlja da nije imao potreban sertifikat za letenje u lošim vremenskim uslovima.

Ne navodi se iznos tražene odštete, ali bi ona mogla da iznosi milione dolara, jer Vanesa traži krivičnu odgovornost tvrdeći da su pilot i kompanija bili bezobzirni.

U tužbi se traži odšteta zbog gubitka ljubavi, naklonosti, brige, udobnosti, podrške… Tužbom se takođe traži novac za gubitak finansijske podrške i za troškove sahrane i pogreba.