Predmeti Kobija Brajanta na aukciji

NBA 28. feb 20200:39 > 0:41
Podeli:
Harry How/Getty Images

Neke uspomene na legendarnog košarkaša Kobija Brajanta biće prodate na aukciji u april u poznatoj kući “Džulijens okšns”, koja često priređuje večeri u kojima se prodaju vredni predmeti iz sveta sporta.

Očekuje se da će se u ponudi naći dva dresa koja je nosio igrajući za Los Anđeles Lejkerse, kao i otisak njegovih šaka u gipsu koji je ostavio pri ulasku u kinesku Kuću slavnih.

Ti predmeti su bili planirani za aukciju i pre tragedije prilikom koje su u padu helikoptera živote izgubili Kobi, njegova ćerka Džijana Brajant, kao i sedmoro drugih ljudi.

Jedan od dresova koji će se prodavati su iz finala NBA plej-ofa 2000. godine kada su Lejkersi bili šampioni. Brajant je tada nosio dres sa brojem osam, a on na sebi sadrži i crni flor, koji su svi NBA igrači nosili u čast NBA legende Vilta Čembrlena, koji je preminuo te sezone.

Drugi dres je iz 2007. godine, kada je u Lejkersima Brajant nosio dres sa brojem 24. Tu će biti i patike sjajnog beka, na kojima se osim Kobijevog, nalaze i potpisi drugih zvezda Lejkersa poput Paua Gasola i Rona Artesta.

U ponedeljak je u Stejpls centru u Los Anđelesu održana komemoracija Kobiju i njegovoj ćerki Džijani, a na njoj je govorio i Majkl Džordan.