Martovsko ludilo bez publike? NBA to ne razmatra

NBA 1. mar 202014:57 > 15:00
Podeli:
Ethan Miller Getty Images Sport

Epidemija koronavirusa u velikoj meri utiče na sportska dešavanja, a po prvi put u istoriji moglo bi da se dogodi da se završni turnir američke univerzitetske košarke odigra bez prisustva navijača. Udruženje koledž sportista navodi da bi trebalo da se razmisli o održavanju „Martovskog ludila.“

U svetlu nadolazeće pandemije koronavirusa NCAA i svi koledži bi trebalo da preduzmu sve mere bezbednosti kako bi zaštitili ljude. Što se tiče završnog NCAA turnira, treba da postoji ozbiljna diskusija o tome da li to takmičenje treba da se održi sa gledaocima. Sportski koledž programi morali bi da povedu računa o tome da su avioni i autobusi koji prevoze sportiste na sanitetskom nivou“, navelo je udruženje.

U NBA ističu da su bili u kontaktu sa Centrom za kontrolu bolesti i prevencije koronavirusa, ali su naveli da do sada ne razmatraju odigravanje utakmica bez prisustva pobede.

Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, timova i igrača je ključna. Komuniciramo sa odgovornim organima i nastavićemo da pažljivo motrimo razvoj situacije“, stoji u saopštenju NBA.