Nastavlja Grinov i Barklijev rat: Uzeću mu posao

NBA 7. mar. 202012:07
Podeli:
Steve Dykes/Getty Images

NBA legenda Čarls Barkli i krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin nisu u dobrim odnosima. Nekadašnji MVP lige, a danas novinar američkog TNT vrlo često kritikuje Grinove partije otkad su se povredili Stef Kari i Klej Tompson.

Barklijeva najveća zamerka je da Grin ne uspeva sam da iznese teret vođe tima posle povreda sjajnog bekovskog dvojica i odlaska Kevina Durenta u Bruklin Netse.

Povezano

Barkli bi trebalo da prestane pre nego što mu uzmem posao. I ja bih to mogao da radim veoma dobro, a znam da nije dovoljno novca zaradio igrajući, pa mu je ovaj posao potreban. Trebalo bi da prestane da mi se obraća. Imam tendenciju da završavam karijere ljudima, tako da bi mu bilo bolje da više ne govori o meni”, izjavio je Drejmond Grin.

Osim toga, ne treba da mi se obraća u vezi sa košarkom. Nije dovoljno pametan, niti kvalifikovan – nema nijedan prsten”, dodao je 30-godišnji košarkaš.

Grin u tekućoj sezoni u proseku beleži 8 poena i po 6,2 skoka i asistencije po utakmici, a Voriorsi su najlošiji tim lige sa skorom od 14 pobeda i 49 poraza. Grin je u ligi od 2012. godine, trostruki je NBA šampion, a bio je najbolji defanzivac NBA 2017. godine.

Barkli je 11 puta u karijeri bio Ol-star, bio je MVP lige 1993. godine, smatra se jednim od najvećih igrača svoje generacije, ali nikada nije bio MVP šampion.