Bez NBA najmanje 30 dana! Možda je i kraj…

NBA 13. mar. 20202:38 > 2:54
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Komesar NBA Adam Silver dan posle suspenzije zakmičenja zbog pozitivnog testa centra Jute Rudija Gobera na koronavirus potvrdio je da se mečevi najjače lige sveta neće igrati najmanje 30 dana.

Prvi čovek takmičenja je dodao i da će se zavisno od procene odlučiti da li će sezona biti nastavljena sa ili bez publike.

Povezano

Bilo bi preuranjeno pretpostaviti da smo izgubili sezonu. Čak i ako izgubimo mesec dana ili šest nedelja, još možemo ponovo da pokrenemo sezonu. To bi značilo da bi se finale igralo u junu ili početkom jula,“ rekao je Silver.

Na pitanje da li nastavak sezone može poptuno da se otkaže, Silver je odgovorio:

Naravno da je moguće. U ovom trenutku ništa više ne znam.

Redovna sezona je trebalo da se završi 15. aprila, a ostale mogućnosti uključivale bi skraćen i reorganizovan ligaški deo ili kraj regularnog dela i odmah prelazak na plej-of.

Postoji, naravno, šansa da se sezona uopšte ne nastavi. Ukoliko se nastavi širenje virusa, liga bi jednostavno mogla da proglasi kraj sezone.

Sezona u NBA prekinuta je u noći sreda na četvrtak po srednjoeveropskom vremenu, a klub iz Solt Lejk Sitija je kasnije tokom dana potvdio da je zaražen i najbolji igrač tima Donovan Mičel.

U Juti je ukupno testirano 58 ljudi, a samo Gober i Mičel su zaraženi ovim virusom.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa mnogi sportski šampionati su takođe suspendovani, poput Formule 1, Moto GP, Evroliginih takmičenja, mnogih fudbalskih liga, teniskih mastersa…