Demar nije srećan i želi da ide iz San Antonija

NBA 14. mar. 202019:01 > 19:04
Podeli:
Jonathan Daniel/Getty Images

Jedan od glavnih igrača San Antonijo Sparsa Demar Derozan bi mogao da napusti tu franšizu predstojećeg leta. On je u Teksas došao u trejdu za Kavaja Lenarda iz Toronto Reptorsa.

Demar je pre Sparsa čitavu svoju karijeru posvetio Torontu. Devet godina je bio u Reptorsima, činio je neretko ustupke franšizi po pitanju ugovora da bi na kraju bio trejdovan za Kavaja Lenarda koji je kanadskom timu doneo titulu minule godine.

Od početka je bilo jasno da Derozan, baš kao i Kavaj u Torontu, nije najsrećniji u San Antoniju čiji je zenit odavno prošao i koji je u padu iz godine u godinu. Prve sezone u Sparsima je ispao iz plej-ofa u prvoj rundi od Denvera, dok ove izvesno postsezone za ekipu Grega Popoviča neće biti.

Zato Demar želi verovatno da predstojećeg leta izađe iz ugovora, na šta ima pravo i da proba kao slobodan agent da nađe sreću na drugom mestu. Demar na drugoj strani ima opciju da u petoj godini ugovora zaradi 27,7 miliona dolara. Što se tiče Sparsa, pretpostavlja se da će probati da se dogovore sa Demarom oko produžetka saradnje ili da će sa njim potpisati novi ugovor a zatim ga odmah trejdovati.

Derozan je ove sezone beležio prosečno 22 poena po meču uz 5,6 skokova i asistencija.