Furnije: Gober? Odvratno, uvek je stranac kriv

NBA 22. mar. 202015:56 > 15:58
Podeli:
Getty Images/Kevin C. Cox

Bek Orlando Medžika Evan Furnije stao je u odbranu svog zemljaka Rudija Gobera, koji je bio meta žestokih kritika zbog neodgovornog ponašanja u svetlu pandemije koronavirusa.

Gober je bio prvi NBA igrač zaražen koronavirusom, pre toga se šalio i dodirivao mikrofone na konferenciji za medije, a i saigrači iz Jute Džez zamerili su mu da nije pazio u svlačionici.

Povezano

“To je bila samo šala, a tipično je da se okrivi strana kada stvari krenu po zlu. On je Evropljanin, pa je doneo virus nazad? Kada ne znamo… Ko kaže da nije Donovan Mičel zarazio njega? Okruženje je nezdravo, a ne pomažu ni izjave Donalda Trampa. Šala sa mikrofonom je bila šala kada niko nije shvatao razmere cele stvari – lako je posle svega upirati prstom, i ja sam istu šalu mogao da napravim“, kaže Furnije za L’ekip.

Francuski košarkaš smatra da su “Olimpijske igre mrtve“, a dodao je i da ga nervira ponašanje novinara i ljudi.

“Odvratno ponašanje, ne razumem da se govore imena zaraženih. Kao prelazni rok, pa se novinari utrkuju ko će prvi da ima vest. Bilo je nepodnošljivo. Možeš da kažeš da je neko zaražen, bez navođenja imena. Evo Siksersi i Lejkersi imaju slučajeve, a ne znamo ko su. To je odnos sa više poštovanja“, dodaje 27-godišnji Furnije.