Galinari pomaže SAD: Pričao sam svima kako je u Italiji

NBA 28. mar 202019:57 > 19:59
Getty images/Alex Goodlett

Košarkaš Oklahoma Siti Tandera Danilo Galinari doniraće 400 kompleta za testiranje na virus korona i zaštitnu opremu.

Galinari je u intervjuu za ESPN govorio o tome da je stupio u kontakt sa zdravstvenim centrom u Oklahomi, kako bi ih obavestio da će osigurati 400 kompleta za testiranje, kao i zaštitne maske, rukavice i odela.

„Postoji potreba za tim i ljudi koji su u poziciji kao ja mogu da pomognu. Ako već mogu da pomognem i ako je to nešto što osećam da uradim, onda moram da apelujem i na sve ostale koji su u sličnoj situaciji kao ja“, rekao je Galinari i dodao:

„Saradnja sa lokalnim institucijama je odlična i oni će sve to moći da sprovedu u delo. U SAD sam, u karantinu, potpuno sam, tako da je ovo odličan način da doprinesem i osećam se dobro jer znam da sam nekome pomogao“.

Italijanski košarkaš se osvrnuo i na situaciju u njegovoj zemlji, koja je jedna od najugroženijih u svetu.

„Znajući šta se dešava u mojoj zemlji i kroz šta je moja porodica prošla u Francuskoj i Italiji, još više mi je drago što sada mogu nekako da pomognem da se makar ublaže ili izbegnu neke posledice širenja virusa“, rekao je Galinari.

NBA liga je brzo reagovala i obustavila sezonu do daljeg.

„Nisam ništa predviđao, niti bio mađioničar. Samo sam svima govorio da znam šta se dešava u Italiji i da je veoma moguće da i ovde bude tako. Srećom Adam Silver je obavio neverovatan posao tako što je odmah sve zatvorio, a tako nismo stigli do te druge, teže faze širenja. To je bila prava stvar i drago mi je da je tako dobro reagovao“, zaključio je Galinari.