Bivša NBA zvezda šalje 10 miliona maski za Njujork

NBA 30. mar 20209:52 > 9:56
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Bivša NBA zvezda Stefon Marberi postigao je dogovor sa jednim kineskim proizvođačem zaštitnih maski i spreman je da donira 10 miliona maski gradu Njujorku, koji je pogođen pandemijom koronavirusa, piše „Njujork Post”.

Šta god da se dešava, ja sam iz Bruklina”, izjavio je bivši američki košarkaš, koji sada radi kao trener pekinškog kluba Rojal Fajters. „To što mogu da pomognem Njujorku, za mene je važno i dira me u srce”, dodao je bivši košarkaš Njujork Niksa.

Povezano

Dogovor kojeg je sklopio Marberi, trebao bi osigurati maske za zaštitne radnike i lekarsko osoblje u gradskim bolnicama, koji su angažovani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD zaraženo više od 140.000 osoba, od čega više od polovine u državi Njujork.

Tamo su, kao i drugde u svetu, lekari i zdravstveni radnici suočeni sa nestašicom opreme.

Znam koliko je važno imati maske u ovom periodu”, rekao je Marberi, dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj ceni.

Prema pisanju „Njujork Posta”, svaka maska košta 2,75 dolara (skoro 2,5 evra), a dva miliona maski trebalo bi da stiže jednom nedeljno, ukupno pet puta.