Juta u problemu – Mičel neće ni da čuje za Gobera?

NBA 10. apr. 202018:47 > 18:52
Podeli:
Mitchell Leff/Getty Images

Košarkaši Jute Rudi Gober i Donovan Mičel oporavili su se od koronavirusa, ali prema pisanju The Athletics njihov odnos nikada više neće biti isti.

Christian Petersen/Getty Images

Francuski reprezentativac 11. marta bio je pozitivan na koronavirus i istog trenutka rukovodstvo NBA lige odlučilo je da prekine sezonu. Nekoliko dana kasnije klub iz Solt Lejk Sitija je potvrdio da je zbog neodgovornog Goberovog ponašanja zaražen i Mičel i već tada se spekulisalo o poljuljanim odnosima između igrača Džezera.

Mesec dana kasnije ništa se nije promenilo i jasno je da je pomirenje skoro nemoguće.

Mičel je bio frustriran načinom na koji se Gober ponašao u svlačionici, a čelnici kluba i trener Kevin Snajder daju sve od sebe kako bi atmosfera ponovno bila dobra, ali ni jedan ni drugi nisu raspoloženi za razgovor.

Pitanje je šta će Džezeri da urade ukoliko Mičel ne bude želeo da priča sa Goberom, kao ni ukoliko se Francuz ne izvini mladoj zvezdi. Goberu aktuelni četvorogodišnji ugovor ističe 2021. i s obzirom na to da bi narednog leta mogao da potpiše novi supermaks ugovor, zanimljivo je videti kako će klub reagovati. Naravno, trejd je uvek u opticaju.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da se NBA neće uskoro nastaviti jasno je da u Solt Lejk Sitiju imaju nekoliko nedelja da pokušaju da pomire zvezde svog tima.