Alen: Mnogo mržnje, dobijao sam i pretnje smrću…

NBA 17. apr 202013:00 > 13:04
Getty images/Jim Rogash

Legendarni bek Rej Alen kaže da su ga povredile neke stvari po njegovom odlasku iz Boston Seltiksa.

“Otišao sam kao slobodni agent i otišao sam zato što je bilo mnogo nerešenih problema koje tim nije uzimao u obzir ili nije bio spreman da promeni“, kaže Alen.

Alen je sa Seltiksima osvojio titulu uz Garneta i Pirsa, ali je odbio dvogodišnji ugovor 2012. godine i pridružio se Lebronu Džejmsu i Dvejnu Vejdu u Majami Hitu.

“Oni (Garnet i Pirs) su me odstranili iz ‘velike trojke’, posle su rekli mnogo negativnih stvari o meni, a ja nijednu negativnu o njima. Bilo je teških vremena, prošli smo kroz mnogo toga, ali to ne menja ono što smo postigli. Samo su me zabolele neke stvari koje su izrečene“.

Nekadašnji trener Seltiksa Dok Rivers nedavno je izjavio da se nada da će Alen prisustvovati povlačenju Garnetovog dresa u Boston sledeće sezone.

“Prošlo je devet godina, toliko je mržnje bilo upućeno ka meni od navijača Bostona, pretnje smrću. Ne znam hoću li biti tamo, za to je potrebno da Kevin i ja obavimo razgovor“, zaključio je 44-godišnji Alen.

Alen je jedan od najboljih šutera u istoriji. Lider je po broju postignutih trojki u NBA ligi, kako u regularnom delu sezone, tako i plej-ofu. Osvojio je dve titule, po jednu sa Boston Seltiksima i Majami Hitom, a dva puta je bio deo najboljeg tima najjače lige na svetu.