Kari: Prvi sam testiran na kovid, pet dana pre Gobera

NBA 17. apr 202018:30 > 18:34
Thearon W. Henderson/Getty Images

Dvostruki najkorisniji igrač NBA Stef Kari otkrio je za medije da je bio prvi košarkaš u čitavoj NBA koji je testiran na koronavirus.

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa se vraćao posle povrede i na jednom od doktorskih pregleda bio je podrvgnut i testu na novi virus.

Povezano

Petog marta sam odigrao svoju prvu utakmicu u NBA posle povrede, a glasine o tome kako će virus uticati na košarku su kolale širom lige. Te noći se nisam osećao dobro, a temperatura mi je bila visoka i rasla je. Pomislio sam: ‘Da li je moguće, da li se ovo zaista dešava?’ Taman sam se vratio na teren, a dijagnoza bi značila da ne bih mogao da pomognem porodici u teškom trenutku. Sreća je da je test bio negativan. Ali čitavo iskustvo me je zaista uzdrmalo”, napisao je Stef Kari u eseju za američki Tajms.

Kari je testiran šestog marta, pet dana pre nego što je objavljeno da je centar Jute Džez Rudi Gober zaražen, posle čega je na neodređeno prekinuta čitava NBA sezona.

Imamo sjajnu priliku da pokažemo da smo humani kao društvo. Budućnost sveta zaista zavisi od toga da li smo spremni da pomognemo”, dodao je sjajni organizator igre.

Stef i njegova supruga Aiša vode dobrotvornu fondaciju koja je do sada uspela da plati milion obroka za ugrožene u Ouklendu, gradu u kojem porodica Kari živi u poslednjoj deceniji. Plan im je da u najskorijem periodu plate još 300 hiljada obroka onima kojima je to najpotrebnije.