Oldridž: Mogao bih da završim karijeru u Portlandu

NBA 19. apr 20209:16 > 9:20
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Centar San Antonio Sparsa Lamarkus Oldridž, koji je prvih devet sezona u NBA ligi proveo u Portlandu, govorio je o tome gde bi voleo da završi karijeru.

Oldridžu je ovo peta sezona sa Sparsima, a trenutno je u prvoj godini dvogodišnjeg ugovora vrednog 50 miliona dolara.

Bilo bi mi drago da karijeru završim u bilo kom od ta dva grada – San Antoniju ili Portlandu. Obe opcije mi odgovaraju. U San Antoniju sam stvorio neka lepa sećanja, tu se osećam kao deo porodice. Razumeju me i ja razumem njih. To mi se sviđa“, rekao je Oldridž za portal NBA lige i dodao:

Mnogo toga me veže i za Portland. Savršeno mi odgovara da karijeru završim u Sparsima i da odatle otvorim novo poglavlje u životu. Ipak, ako se tamo nešto promeni i žele da podmlade tim, ne bih imao ništa protiv da se vratim u Portland“.

Glasine o mogućem povratku Oldridža u Oregon pokrenuo je Damijan Lilard početkom sedmice, kada je tokom razgovora sa navijačima na tivteru napisao „Dodao bih Lamarkusa“, odgovarajući na pitanje kog bivšeg saigrača bi vratio u ekipu.

Njih dvojica su u Portlandu zajedno proveli tri sezone, nakon čega je američki centar otišao kao slobodan igrač u Sparse 2015. godine.

Oldridž je sa 5434 skoka rekorder Portlanda, a po broju koševa (12.562) je treći na listi najboljih strelaca u klupskoj istoriji.

Centar Portlanda je u NBA ligi odigrao 1003 utakmice, od 2006. godine, kada je izabran kao drugi pik na draftu.