"Neću da budem samo šuter, Embid me je uzeo pod svoje"

NBA 22. apr 202014:05 > 14:08
Ethan Miller/Getty Images

Košarkaš Filadelfija 76-ersa Furkan Korkmaz rekao je da smatra da bi u NBA ligi mogao da postigne mnogo više.

On je u intervjuu za „Haberturk“ govorio o svojoj ulozi u timu, kao i o tome što ga prepoznaju po šutu za tri poena.

„Često to govorim, ne želim da me prepoznaju po tome što sam samo šuter. Mislim da mogu da igram sa loptom i da kreiram. Osim što postižem poene, mislim da mogu da stvorim i mnogo akcija za saigrače. U našoj ekipi se igra malo drugačija košarka, ostali NBA timovi više igraju pik en rol. Mi igramo više ’1 na 1’. Naravno, svi saigrači doprinose mojoj igri“, rekao je Korkmaz i dodao:

Ipak, od prvog dana u Efesu govorili su mi da mladi igrači moraju da koriste sve otvorene šuteve, a onda i da probamo da ne pravimo greške u odbrani. Kada napredujete, te uloze se postepeno menjaju, a kada postignete te sitnice, svi vam daju mnogo više prilika i mogućnosti u igri“.

Korkmaz je u Filadelfiju stigao 2017. godine, a govorio je i o svom odnosu sa Džoelom Embidom.

Embid je simpatičan tip, direktna osoba. Na terenu je borben, ali voli ’treš tok’. Ipak, ima dobre namere, pokušava da pomogne svima. Mogu reći da me je uzeo pod svojekada sam stigao u ekipu. Džej Džej Redik je sa Embidom igrao neku akciju, a kada je otišao, Džoel je rekao ’Sada želim da je igram sa Furkanom’. Tada sam osetio da me je uzeo pod svoje“, objasnio je Korkmaz.