Da li Tomas zbog Džordana nije bio deo drim tima?

NBA 30. apr. 202013:19 > 13:20
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Rod Torn, jedan od kreatora originalnog drim tima sa Olimpijskih igara 1992. godine, ističe da nije tačno da se Ajzea Tomas nije našao u tom timu na insistiranje Majkla Džordana.

“Ajzeino ime nijednom nije spomenuto u tom razgovoru, samo mi je rekao: ‘Igraću’. Ako se to desilo, desilo se s nekim drugim, ne sa mnom“, kaže Torn o pretpostavci koja se već dugo neguje, da Džordan nije želeo Tomasa sa kojim je tada imao veliko rivalstvo na relaciji Buls-Pistons.

Ipak, Torn priznaje da “Loši momci“ i Tomas nisu baš izgradili dobru reputaciju unutar NBA. Na pitanje zašto onda Tomas nije bio deo drim tima, Torn odgovara:

“To je dobro pitanje jer Ajzea je bio veliki, fantastičan igrač. Bilo je tu zle krvi između Pistonsa i Bulsa, kada se nisu rukovali posle poraza…“

Taj drim tim, koji se u Barseloni prošetao do zlata, činili su Kristijan Lejtner, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Leri Bird, Skoti Pipen, Majkl Džordan, Klajd Dreksler, Karl Maloun, Džon Stokton, Kris Malin, Čarls Barkli i Medžik Džonson.