Za nastavak NBA lige potrebno 15.000 testova

NBA 2. maj. 20209:12 > 9:14
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Čelnici najvećih sportkih takmičenja pokušavaju da pronađu način za nastavak sezone, nakon što se situacija sa pandemijom virusa korona smiri. Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da postoji mogućnost da se završnice NBA i WNBA lige odigraju u Las Vegasu.

Siver je istakao i da još uvek ne može da se priča o tačnom datumu nastavka sezone, ali su iz NBA lige odredili i tačan broj testova na COVID-19 ukoliko bi sezona bila nastavljena.

Za bezbedan nastavak NBA lige potrebno je 15.000 kompleta za testiranje na COVID-19.

Nekoliko kompanija koje se bave proizvodnjom ovih kompleta za testiranje zainteresovano je da to uradi za potrebe NBA igrača, trenera, osoblja, zaposlenih u klubovima, prenosi ESPN.

Ipak, Silver je još ranije naglasio da liga ne može da zahteva tu količinu testova zbog potreba nastavka sezone, ukoliko pre toga javni zahtev za broj testova još uvek nije ispunjen. Shodno tome, ni proizvođači testova ne mogu da garantuju da će javna potražnja biti zadovoljena, u trenutku kada NBA želi da nastavi sezonu.

Kako navodi Njujork Tajms, menadžer hotela „Resort International“ Kevin Drejper spreman je da ponudi najbezbedniji i najjeftiniji plan za NBA i WNBA igrače kako bi se i tokom odigravanja završnice tih liga sprovodio određeni karantin za sve učesnike.