Silver ne očekuje fanove u NBA halama 2020, sledi kriza

NBA 9. maj 20208:36 > 8:40
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Prema navodima dobro obaveštenih izvora iz SAD, generalni sekretar NBA Adam Silver izneo je plan za nastavak najjače košarkaške lige, a prema njemu se očekuje da će navijači u halama NBA timova moći da se nađu tek 2021. godine.

Tokom video poziva u kojem je Silver govorio o budućnosti lige usled pandemije kovida 19, prvi čovek NBA izneo je niz komentara u vezi sa nastavkom takmičenja, a u pozivu je učestvovala i Mišel Roberts, izvršna direktorka Udruženja NBA igrača.

Pogledajte neke Silverove izjave koje je preneo Rojters.

Povezano

Odluka o tome kada će se nastaviti NBA će možda biti doneta tek u junu.“

Oko 40 odsto profita lige dolazi od navijača u halama, tako da se može očekivati da će igranje samo za TV publiku naneti veliku finansijsku štetu organizaciji.

Kolektivni ugovor lige i igrača će morati da se revidira jer on nije napravljen imajući u vidu okolnosti pandemije.“

Budući da razne države u okviru SAD imaju drugačije propise u vezi sa pandemijom, završetak lige bi morao da se organizuje na jednom ili dva mesta, a kandidati za to su pre svega Orlando i Las Vegas.

Liga se i dalje nada organizovanju kompletnog plej-ofa u kojem bi se igrale pune serije do četiri pobede.

Vlasnici svakog od 30 NBA timova su radi da nastave sezonu. Pre nastavka lige moraće da se organizuju pripreme koje će trajati minimum tri nedelje.“

NBA liga je prekunuta 11. marta kada je Rudi Gober bio prvi košarkaš u NBA koji je imao pozitivan test na koronavirus. U trenutku prekida najbolji tim Zapadne konferencije bili su Los Anđeles Lejkersi, dok su na Istoku najviše pobeda imali Milvoki Baksi.