Kavsi počeli sa individualnim treninzima

NBA 9. maj 20209:37 > 9:39
Sean M. Haffey/Getty Images

Čelnici Klivlend Kavalirsa otvorili su svoju dvoranu za potrebe individualnih treninga, tokom prekida sezone u NBA ligi.

Treninzi će biti mogući pod posebnim uslovima, a igračima će biti dozvoljeno da treniraju individualno, poštujući sve propisane mere, kako bi ostali u što boljoj formi u slučaju nastavka sezone u najboljoj ligi sveta.

Takođe, treninzi će biti volonterski, a ukoliko više igrača želi da treninira u isto vreme, moraće da poštuju socijalnu distancu.

Sa individualnim radom počeli su i Ante Žižić i Džedi Osman, dvojica Evropljana koji se nisu vratili u svoju domovinu, smatrajući to kao veliki rizik u slučaju da se sezona nastavi i da moraju da se vrate u SAD, s obzirom na to da su granice Amerike još uvek zatvorene za sve strance.

Sezona u NBA suspendovana je 11. marta, kada je otkriveno da je Rudi Gober zaražen COVID-19, što je bio prvi slučaj virusa korona u tom takmičenju.

Spekuliše se i o datumu i o mestu odigravanja nastavka sezone, govorilo se o Bahamima, Las Vegasu, Floridi, ali još uvek nema detaljnijih nagoveštaja o tome na koji način, kada i gde bi mogla da se završi ova sezona.

U trenutku prekida najbolji tim Zapadne konferencije bili su Los Anđeles Lejkersi, dok su na Istoku najviše pobeda imali Milvoki Baksi.