Ako D’Antoni ne osvoji prsten sa Hjustonom…

NBA 9. maj. 202011:27 > 11:29
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

NBA franišiza Hjuston Rokits spremna je da se odrekne usluga glavnog trenera Majka D’Antonija ukoliko u nastavku prekinute sezone ne bude osvojio šampionsku titulu, preneo je novinar Atletika Sem Emik.

Ukoliko se nešto bitno ne promeni u nastupima tima iz Teksasa, uprava na čelu sa Derilom Morijem spremna je da od starta sledeće sezone zameni 69-godišnjaka Džefom van Gandijem.

Povezano

Emik prenosi da je došlo i do zastoja u pregovorima, što, uz činjenicu da je Hjuston šesti na tabeli Zapadne konferencije, u pitanje dovodi D’Antonijevu poziciju. Od njegovog dolaska u Hjuston, tim je u regularnoj sezoni zabeležio odličan skor od 213 pobeda i 97 poraza.

D’Antoni je u NBA kao glavni trener od 1998. godine, a vodio je Denver, Finiks, Njujork i Lejkerse pre nego što je 2016. godine postavljen za trenera Hjustona. Poznat je po veoma brzoj napadačkoj košarci – njegovi Sansi bili su ubedljivo najbrži tim lige, a od dolaska u Hjuston veoma često je koristio Džejmsa Hardena kao plejmejkera i dao mu veliku moć odlučivanja u igri.

Džef van Gandi ima 58 godina, a poznat je kao trener Njujork Niksa od 1996. do 2001. godin, a potom je četiri godine vodio i Rokitse Od 2007. nije radio u NBA kao trener, a uspešno se bavi poslom komentatora. Njegov brat Sten van Gandi je takođe uspešan NBA trener koji je vodio Majami, Orlando i Detroit.

Kao potencijalni D’Antonijev naslednik spominjao se i nekadašnji trener Čikaga i Minesote i veliki defanzivni inovator Tom Tibodo.