Poručio fanovima: Ako skupite $24M, idem gde mi kažete

NBA 16. maj. 202018:55 > 18:58
Podeli:
(Photo by Sarah Stier/Getty Images)

Plejmejker Bruklin Netsa Spenser Dinvidi dokazuje se kao jedan od najmodernijih NBA košarkaša – organizator igre je objavio da će dozvoliti navijačima da mu izaberu klub u kojem će nastaviti karijeru ako prikupe dovoljno novca da mu isplate platu za tu sezonu.

Dinvidi je poručio da bi potpisao jednogodišnji ugovor sa bilo kojim klubom za koji navijači kažu da bi želeli, ukoliko bi navijači skupili svotu od 24,6 miliona dolara. U tom slučaju, Dinvidi bi odigrao sezonu za minimalnu platu i ne bi opteretio seleri kep kluba koji bi pojačao.

Povezano

Međutim, ako navijači ne sakupe toliko, Dinvidi se zarekao da će novac potrošiti u humanitarne svrhe.

Proizvođači patika i ostali sponzori uvek utiču na odluke igrača u kojem će klubu nastaviti karijeru. Moji najveći sponzori su moji navijači i uvek će biti. Mislim da je ovo dobar način da se zabavimo. Nadam se da u skupljanju novca neće učestvovati zaposleni u klubovima kako ne bi došlo do sukoba interesa”, izjavio je Spenser Dinvidi, koji je naglasio da će novac skupljati u kriptovaluti Bitkoin, pa će za njegovu platu zapravo biti potrebno 2625,8 BTC.

Dinvidi ima 27 godina, u ligi je od 2014. godine, a pre dolaska u Bruklin 2016. igrao je za Detroit. NBA sezona koja je prekinuta 11. marta bila je najbolja u njegovoj karijeri – u proseku je beležio 20,6 pena i 6,8 skokova po utakmici.

Vebsajt “gofundme.com” bavi se tzv. “kraudfandingom”, tj. prikupljanjem sredstava za najrazličitije kampanje – od podržavanja umetnika i start-ap firmi, do brojnih dobrotvornih akcija.