Arenas dobio na lutriji, priča za verovali ili ne

NBA 18. maj 202021:09 > 21:11
Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

Gilbert Arenas, nekadašnji NBA igrač, koji je branio boje Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa, dobio je 300 hiljada dolara na jednoj lutriji u SAD neverovatnim spletom okolnosti.

Arenas je za američki portal „Bet“, ispričao da je 12. maja izašao iz stana da bi uplatio lutriju na mestu na kome to stalno radi, na benzinskoj stanici. Dok je stajao na semaforu prišao mu je prosjak i tražio novac, a on je, kako je rekao, imao samo deset dolara u džepu, jer je otišao bez novčanika, a toliko je hteo da uplati.

Arenas je prosjaku ponudio pet dolara, rekavši mu da će pet uložiti u lutriju, ali mu je prosjak rekao da zadrži sav novac, a ako dobije na lutriji daće mu 20. Njih dvojica su proćaskali koji minut, a kada je Arenas došao na pumpu bila je zatvorena.

„Ujutro, kada sam se probudio ugledao sam poruku na telefonu. Pisalo je, čestitamo, dobili ste 300.000 dolara. Mislio sam da je ona lažna poruka, nisam obraćao pažnju. Krenuo sam kasnije do pumpe, a gazda me sačekao sa osmehom i čestitao na dobitku“, ispričao je Arenas.

„Rekao sam mu da nisam igrao lutriju, da sam zakasnio da uplatim, a on mi je odgovorio da je on uplatio deset dolara na moje brojeve, kada je video da ne dolazim“.

A onda sledi nastavak priče, koja zaista može da dobijet epitet verovali ili ne.

„Morao sam da nađem prosjaka. Čekao sam da se pojavi na mestu na kome smo se sreli i kada je došao dao sam mu njegov deo. Grlio me je pet minuta, plakao, počeo da se moli za mene. Njegovo dobro srce je donelo novac“, rekao je Arenas, a pri tome nije želeo da oktrije koliko je novca dao prosjaku.