Kukoč: Rodman bi imao probleme sa Božom, Karijem, Dudom

NBA 21. maj 202016:52 > 16:54
Podeli:
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč uporedio je evropske trenere sa kolegama iz NBA lige i istakao da bi neki američki igrači imali problema na Starom kontinentu.

Bivši igrač Čikaga tu je posebno mislio na Denisa Rodmana, kontroverznog saigrača iz Bulsa.

Povezano

Rodman bi imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića… Kod njih ste znali ko šta sme. Bilo je logično – ‘Ja sam trener i moraju svi da me slušaju’. Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivkovića prema igračima je bio malo drugačiji, ali to je normalno„, izjavio je Kukoč za grčki Sport24.

Hrvat je tokom slavnog perioda Bulsa sarađivao sa Filom Džeksonom.

Ono što mi se svidelo kod njega je dam pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi ‘unutar tebe’. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar„, istakao je nekadašnje krilni igrač.

Kukoč je za Čikago igrao od 1993. do 2000. i za to vreme osvojio je tri NBA prstena. U sezoni 1995/96. osvojio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige.