Osetljiva grupa: Treneri 60+ neće voditi timove u NBA

NBA 5. jun 20208:24 > 8:27
Matthew Stockman/Getty Images

Komesar NBA lige Adam Silver najavio je mogućnost zabrane trenerima iznad 60 godina da vode utakmice tokom nastavka takmičenja.

Liga će se nastaviti 31. jula u Orlandu, u konkurenciji 22 tima (13 sa Zapada i 9 sa Istoka). Sudeći po Silverovim rečima, neki od njih neće moći da računaju na svoje trenere iz bezbednosnih razloga.

Povezano

Do sad smo naučili da su mladi ljudi najmanje podložni virusu, dok su oni iznad određenog starosnog doba najugroženiji. Zato ćemo morati da radimo na sprovođenju protokola i, na primer, zabranimo starijim trenerima da vode utakmice sa klupa„, rekao je Silver i dodao:

Možda će biti neophodno da oni poštuju socijalnu distancu. Da budu uz tim u svlačionici i slično, ali kad meč počne ne želimo da se nađu blizu igrača. Sve u cilju da ih zaštitimo„.

Sa takvim rečima nije saglasan Alvin Džentri, 65-godišnji trener Nju Orleans Pelikansa.

To nema smisla. Kako misle da vodim tim na taj način? I da li su sigurni da su svi ispod 60 godina zdravi?„, upitao je Džentri.

Ukoliko se takva odluka sprovede u delo, pored Džentrija, ekipe neće voditi ni Greg Popovič (San Antonio, 71), Majk D’Antoni (Hjuston, 69), Teri Stots (Portland, 62) i Rik Karlajl (Dalas, 60).