NBA planira da svakoj ekipi poveća broj igrača

NBA 12. jun 202013:34 > 13:39
Podeli:
Getty Images/Jayne Kamin-Oncea

NBA planira da ekipama koje će se okupiti krajem jula u Orlandu, na tzv. nastavku sezone, povećaju broj igrača na utakmici sa 15 na 17, kako bi imale veći broj rezervista u slučaju povreda, ili pozitivnih rezultata na testiranju na koronavirus, javlja u četvrtak ESPN.

Osim 15 igrača koji su pod standardnim ugovorom, ekipe će u „Disney World” smeti da povedu još dvojicu igrača u okviru „dvosmernog ugovora”. U normalnim uslovima NBA ekipa može da koristi te igrače do 45 dana. Nakon tog roka, moraju se priključiti ekipama, koje su deo „G League”.

Neke ekipe već imaju igrače koji su pod takvim ugovorom. Ipak, zbog toga bi liga sada mogla da otvori prostor za transfere krajem jula, kako bi omogućila klubovima da kompletiraju ili promene sastave, a to bi se odnosilo i na osam ekipa, koje ne idu u Orlando na nastavak sezone.

Povezano

Među slobodnim igračima na tržištu su u ovom trenutku i Demarkus Kazins, Ajzeja Tomas, Džej Ar Smit i Džamal Kroford.

NBA je trenutno u procesu preuređivanja kalendara utakmica. U prvom trenutku bilo je planirano da nastavak sezone krene 31. jula, a sada se razmatra mogućnost da sve krene dan ranije, tvrdi ESPN pozivajući se na izvore unutar Lige.

ESPN također navodi i da će 14 od 22 ekipe biti eliminisane u 53 dana nakon dolaska na Floridu. Nakon 67 dana, tamo će ostati samo četiri ekipe. Liga očekuje da finale počne 30. septembra.