Da li je Peni dobar trener? Svađa dovela do pucnjave

NBA 12. jul. 202011:55 > 12:00
Podeli:
Steve Dykes/Getty Images

Rasrpava između dvojice rođaka u Memfisu prešla je u fizičko nasilje, a eskalirala je u pokušaj ubistva. Kako prenosi „Jahu sports“ razlog za to bilo je mišljenje o tome da li je nekadašnji NBA as Peni Hardavej dobar trener univerziteta Memfis.

Kako navodi policija tog grada u saveznoj državi Tenesi, poziv je upućen policiji zbog toga što je muškarac pogođen metkom u grudi, a istraga je pokazala da je razlog za sukob bilo mišljenje o trenerskim kvaitetima nekadašnjee NBA zvezde.

Povezano

Uhapšen je Tajron Tejlor, a sudiće mu se za pokušaj ubistva, rukovanja vatrenim oružjem i činjenicu da je kao neko ko je ranije osuđivan imao u posedu vatreno odužje.

Enferni „Peni“ Hardavej bio je jedan od najpopularnijih NBA košarkaša poslednje decenije 20. veka, ali su mu povrede kolena u velikoj meri pokvatile karijeru. Četiri puta bio je učesnik Ol-star utakmice, a dvaput je bio član idealne NBA petorke. Nastupao je za Orlando, Finiks, Njujork i kratko Majami.

Od 2018. godine trener je muške košarkaške ekipe univerziteta Memfis, a mišljenje o njegovim trenerskim uspesima očigledno je veoma podeljeno.